Mikä Kaakko?

Kaakko sijaitsee Itämeren rannalla Suomen kaakkoisrannikolla. Alue muodostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista sekä Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kunnista.

Alue muodostuu Kotkan ja Haminan kaupungeista sekä Pyhtään, Miehikkälän ja Virolahden kunnista. Viehättävä merellinen alue, kaunis luonto, Kymijoki koskineen, upeat kaupunkipuistot ja noin 88000 ystävällistä ihmistä odottavat reilun tunnin matkan päässä pääkaupungista ja kotvasen itäiseltä rajalta.

Pyhtää

Pyhtäällä on runsaasti erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Mielenkiintoinen Kaunissaari, patikoijan tai suksijan suosikki Valkmusan kansallispuisto ja tuleva Sirius Sport Resort tarjoavat taatusti jokaiselle sopivia tapoja nostaa sykettä.

Perustamisvuosi: 1347
Asukasluku: 5 372
Pinta-ala: 781 km²

Kotka

Kotka on merikaupunki kauneimmillaan. Kymijoen ja meren yhtymäkohtaan syntyneellä kaupungilla on pitkä merenkulun historia. Kotkan keskusta on saarella. Sen pohjoisrannalla sijaitsee Kantasatama, missä voi vielä aistia menneiden vuosien tunnelmaa.

Perustamisvuosi: 1879
Asukasluku: 54 831
Pinta-ala: 941 km²

Hamina

Hamina on yksi Suomen vanhimpia kaupunkeja. Sijaintinsa vuoksi kaupunki on ollut merkittävä myös sodankäynnin kannalta. Kaupungin 360-vuotiseen historiaan voi tutustua keskustan ympyräkaavaa ja linnoitusvalleja tutkien.

Perustamisvuosi: 1653
Asukasluku: 21 403
Pinta-ala: 1 155 km²
Palveluja Haminassa:

Virolahti

Virolahti on kaakonkulman luontoa aidoimmillaan. Liikettä seudulle tuo vilkas rajanylityspaikka ja sen mukanaan tuomat palvelut. Virolahti on lintuharrastajalle ihanteellinen paikka, arktika nimittäin tapahtuu juuri Virolahden yllä.

Perustamisvuosi: 1336
Asukasluku: 3 485
Pinta-ala: 440 km²

Miehikkälä

Miehikkälä on kaunista maaseutua ja Suomen sotahistoriaa samassa paketissa. Paikkakunnan lävitse kulkee toisen maailmansodan aikainen puolustusasema Salpalinja. Linjaa pitkin kulkee patikointireitti Salpapolku, jonka varrella pääsee tutustumaan sotahistoriaan.

Perustamisvuosi: 1887
Asukasluku: 2 169
Pinta-ala: 559 km²

Kaakko on houkuttelevia tapahtumia

Alue on tunnettu tapahtumistaan, jotka kokoavat yleisöä ympäri maailman. Matkailijan suosikkilistalta löytyvät muun muassa maamme monipuolisin merellinen festivaalitapahtuma Kotkan Meripäivät sekä kansainvälisen sotilasmusiikin parhaimmistoa edustava Hamina Tattoo.

Kaakko on upeaa luontoa

Kaakko tarjoaa yli 100 kilometriä rantaa, tuhansia rantakallioita, poukamia ja täydellisen meren. Luontoon ei tarvitse erikseen mennä, olet jo sen keskellä. Kaakko135° vie kulkijan ikimuistoisille retkille niin maalla kuin merelläkin. Vesistöreittien kauneus häikäisee ja omat hurmaantumisen kohteet löytyvät varmasti sekä retkeilijälle että kalastus- ja lintuharrastajalle. Vaihtoehtoja on runsaasti, vauhdikkaasta koskenlaskusta leppoisaan patikointiin ja upean maiseman äärelle hiljentymiseen.

Kaakko on monipuolista kulttuuria

Kaakko on myös kulttuurin ja nähtävyyksien koti. Merikeskus Vellamon ainutkertainen ja palkittu arkkitehtuuri ja upeat näyttelyt houkuttelevat pitkienkin matkojen takaa. Koko perheen takuuvarma kiinnostuksen kohde on suomalaisten kalojen akvaariotalo Maretarium. Alueen teatteritarjonta on laadukasta ja runsasta ympäri vuoden.
Merikeskus Vellamo Kotkassa

Kaakko on historiaa

Kaakko tarjoaa loistavia näköaloja niin lähimenneisyyteen kuin kauemmaksikin aikojen taa. Rajaseudun värikäs historia kuljettaa huimaan seikkailuun vuosisatojen halki usean valtakunnan näkökulmasta, Ruotsi-Suomen hoveista Tsaarin Venäjälle. Keskeinen osa itsenäisen Suomen sotahistoriaa kiteytyy taas Miehikkälän Salpalinja-museossa.

Tutustu alueen historiaan ja nykypäivään!