Muistoja satamasta – käsiahtauksen aikaa Kotkassa ja Haminassa

Muistoja satamasta. Käsiahtauksen aikaa Kotkan ja Haminan satamissa 1960–70-luvuilla Merikeskus Vellamossa lauantaina 2.4. klo 14.

Oli aika, kun satamakaupungin väki oli töissä joko tehtaassa, satamassa tai merillä…

Koe videoilla ja musiikilla höystetty parituntinen tarina lauantaina 2.4. klo 14 Merikeskus Vellamon auditoriossa. Kaikille avoimessa ja maksuttomassa yleisötapahtumassa muistellaan käsiahtaajien aikaa Kotkan ja Haminan satamissa 1960–70-luvuilla sekä johdatellaan ajatukset myös tämän päivän satamiin. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun omin muistoin ja kysymyksin.

Puheenvuoroja käyttävät ahtaajat Helvi Ryökkynen, Kari Turunen, Matti Hulkkonen ja Ari Mäenpää, turvallisuuspäällikkö Arto Kauppila, merikapteeni Erkki Lantta sekä liikennejohtaja Markku Koskinen. Keskustelua elävöittävät runsaat valokuvat, videot sekä Ilpo Ristolan ja Pertti Husun musiikkiesitykset. Tilaisuuden juontaa toimittaja Vesa Saarinen.

Tilaisuuden loputtua lapsesta asti satamissa kuljeskellut ja aikuisena satamasta leipänsä ansainnut Esa Terviö johdattelee Kymenlaakson museon näyttelyyn satamateeman äärelle. Vellamon kanta-asiakkaana tunnettu Terviö kertoo tarinoita satamasta ihmisineen ja laivoineen. Mukaan mahtuu 20 nopeinta 5 euron pääsymaksulla (norm. 10/6 €) tai museokortilla maksutta.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Kotka-seura ja Merikeskus Vellamo.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *